750.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Kamera Si̇stemi̇ni̇z Si̇ber Saldırılara Karşı Güvende Mi̇?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
13 Nisan 2022, Çarşamba
Kamera Sisteminiz Siber Saldırılara Karşı Güvende mi?
Kamera sisteminiz siber saldırılara karşı güvende mi diye araştırmak, koruma yöntemlerini öğrenmeye de sevk eder. Öncelikli olarak bir kamera sistemini siber saldırılardan korumak için sistemin başarılı bir şekilde hatasız olarak kurulması gerekir.
Kamera Sisteminiz Siber Saldırılara Karşı Güvende mi?

Kamera Sisteminiz Siber Saldırılara Karşı Güvende mi?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte internetin kullanımının yaygınlaşması aynı zamanda riskleri de arttırmaktadır. Siber saldırı, trojan, virüs ya da benzeri zararlı kodlarla çoğunlukla koordineli bir şekilde gerçekleştirilir. Genel olarak ana amaçlar, erişim elde etme, bilgi toplama, istismar etme, tarama ve servis dışı bırakmadır. Kamera sistemleri de bu tip saldırılara maruz kalabilir ve görüntüler elde edilebilir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında kamera sisteminiz siber saldırılara karşı güvende mi sorusu ortaya çıkar. Genel olarak yüksek çözünürlük, ileri seviye görüntü kalitesi, video analitik çözümler, uzaktan erişim, ağlara kolaylıkla kameraların eklenmesi gibi ayrıcalıklara sahip olan IP ya da NVR (network – internete bağlı olan) kamera sistemleri, siber saldırılar için risk altındadır.

Kamera Sistemlerini Siber Saldırılardan Korumak

Kamera sisteminiz siber saldırılara karşı güvende mi diye araştırmak, koruma yöntemlerini öğrenmeye de sevk eder. Öncelikli olarak bir kamera sistemini siber saldırılardan korumak için sistemin başarılı bir şekilde hatasız olarak kurulması gerekir. Aynı zamanda bakımları da düzenli olarak yapılmalıdır. Bu hususta yetkileri olmayan ve amatörce çalışan firmalar ya da bireysel destekler almak önerilmemektedir.

IP kamera sistemi için alanında uzman kişiler ile çalışmak son derece önemlidir. Aksi halde siz farkında olmadan dahi izleniyor olmanız ihtimaller dahilinde yer alır. Sistemin kurulumunun yanı sıra bakımları ve eksiklikleri de güvenilir ve yetkin firmalar aracılığı ile gerçekleştirilmelidir.

Nasıl Güvenli Bir Sistem Oluşturulur?

Afyon güvenlik sistemleri güvenli bir sistem oluşturabilmek adına yazılımların güncel olmasına dikkat eder. Aksi halde güncel olmayan bir sistem siber saldırılar için açıklar oluşturur. Bu nedenle IP kamera sistemlerinin muhakkak en güncel hali ile devam edilmelidir. Siber saldırılar, büyük oranda kullanıcı adı ve şifre ele geçirilerek olur. Dolayısıyla zor bir kombinasyon seçmek ve mümkünse belirli aralıklar ile şifre güncellemek büyük ölçüde fark yaratır.

Afyon mobese sistemleri ve Afyon alarm sistemleri açık portların güvenlik açığı oluşturması nedeni ile tehlike altındadır. Birden çok kimlik doğrulama adımlarının oluşturulması, kullanıcılara yarar sağlar. Kamera sistemlerinde kullanılmayan özellik varsa kapatılmalıdır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın