750.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Güvenli̇k Kamerası Nedi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
26 Mart 2022, Cumartesi
Güvenlik Kamerası Nedir?
Güvenlik kamerası; şirketlerde, konutlarda, işletmelerde ya da benzeri alanlar içersinde; kontrol ve denetim amaçlı takılan, güvenliğin sağlanması amacıyla kullanılan görüntüleme sistemi olarak tanımlanmaktadır. Güvenlik kameralarının kullanması için belirli bir sistem kurulması şarttır.
Güvenlik Kamerası Nedir?

Güvenlik Kamerası Nedir?

Güvenlik kamerası; şirketlerde, konutlarda, işletmelerde ya da benzeri alanlar içersinde; kontrol ve denetim amaçlı takılan, güvenliğin sağlanması amacıyla kullanılan görüntüleme sistemi olarak tanımlanmaktadır. Güvenlik kameralarının kullanması için belirli bir sistem kurulması şarttır. Bu sistemin kurulması güvenlik kamerası haricinde belirli ekipmanları da içermektedir. Kamerayı ve ekipmanları içeren bu sistem; güvenlik kamera sistemleri olarak nitelendirilmektedir. Network kayıt cihazlarını ve çeşitli farklı kameraları içeren bu sistemdeki görüntülerin izlenebilmesi için monitörlere ihtiyaç duyulmaktadır. Güvenlik kameraları doğrultusunda gelen dijital sinyaller, kayıt cihazları sayesinde rahatlıkla kayıt altına alınabilmektedir. Bu dijital kayıt cihazlarının geri izleme, kaydetme  görüntülerin dışa aktarımı, network bağlantısı özelliklerinin kullanılabilmesi için DVD yazıcıya ve USB arabirimine ihtiyaç duyulmaktadır.

Güvenlik kamerası sayesinde güvenliğini sağlamak ve arttırmak istediğiniz alanın etrafında olup bitenleri izleyebilir, kayıt altına alabilirsiniz. Gelişen teknoloji sayesinde her geçen gün yenilenen güvenlik kameraları ve güvenlik kamera sistemleri; bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Yalnızca ev ve işyerlerini değil; caddelerin ve sokakların da kontrolünü sistematik bir sağlayan, güvenliğini arttıran güvenlik kamera sistemleri çevrede yaşanan hırsızlık durumlarını kontrol altına almak için de tercih edilmektedir.

Güvenlik Kamera Sistemleri

Geçmiş yıllar içersinde ağırlıklı olarak analog güvenlik kamera sistemleri ile güvenlik sağlanırken; teknoloji çağında, teknolojinin gelişmesi ile daha yüksek verim alınabilecek IP güvenlik kameraları kişilerin tercih ettiği ürünler arasında yerini almıştır. Sıklıkla tercih edilen IP kameralarının içerdiği Wi-Fi ağı sayesinde, kayıt altına alınmış görüntüleri pratik bir şekilde akıllı telefonlara ya da bilgisayara aktarabilirsiniz.

Eskiden sıklıkla kullanılan analog kamera sisteminde; kayıt alınabilecek bir şekilde kameraya da kameralar bir dijital video kayıt cihazına ya da DVR’ye bağlanır. Bu bağlantı kablo sayesinde gerçekleştirilir. Kablo direk olarak DVR ve kamera arasındadır. Görüntüleri izlemek için DVR görüntüleri sıkıştırır. Kamera sisteminin özellikleri ile bağlantılı olarak; kamera belirlenen bir yazılımın doğrultusunda çalışabilmektedir. Bunun yanı sıra hareket algılama özelliğinden de kolaylıkla faydalanılabilir.

Analog kamera sistemlerinin yanı sıra IP kameralarda Wi-Fi ağı iletişim amaçlı kullanılmaktadır. Kullanılan Wi-Fi sayesinde kameraların kayıt altına aldığı görüntüler bilgisayarınıza ya da akıllı telefonunuza kolaylıkla aktarılabilir. Akıllı telefonlarda  uygulamasının da bulunduğu IP kameralarla; kayıt altına aldığınız alanı canlı bir şekilde görüntüleyebilir, herhangi bir hareket durumu söz konusu olduğunda otomatik uyarı alabilirsiniz.

Güvenlik Kamerası Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güvenlik kamera sistemlerinde en önemli etmenlerden birisi kameralardır. Bu nedenle doğru bir kamera seçimi yapmazsınız verimli sonuçlar almanız zorlaşabilir. Kamera seçimi yaparken; kullanım yeri, kullanılan teknoloji ve kullanım amacına göre farklı birçok kamere çeşidini değerlendirebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli konu ihtiyacınızı tam olarak belirlemek ve ihtiyacınıza yönelik ürünleri satın almaktır. Peki güvenlik kamera sistemlerinde hangi kameralar kullanılmaktadır? Sizler için tercih edilen güvenlik kameralarını listeledik; 

1-     Analog Kameralar

Montajı oldukça pratik olan analog kameralar maliyetinin düşük olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Çözünürlük açısından yüksek rakamlara ulaşım sağlayamazlar. Çalışma sistemleri oldukça basittir. Hareketli ya da sabit kameralar ile çekilmiş olan görüntü UTP kablo aracılığı ile kayıt cihazına iletilir. Kayıt cihazı ise gönderilen bu görüntüleri dijitale çevirerek yüksek kalite içerisinde saklar.

2-     IP Kameralar

IP kameralarıyla görüntüler direk olarak dijital ortama kaydedildiği için dijitalleştirmek için ekstradan DVR ihtiyaç duyulmamaktadır. IP kameralar ile kamerayı ya da kameraları bir kayıt cihazına bağlamaya gerek yoktur. Çünkü bu sistem doğrultusunda her cihaz bir networke bağlıdır.

3-     Dome Kameralar

En eski kamera türleri arasında yer almaktadır. Objektifsiz ve hava koşullarına uygun olmayan kameralar arasındadır. Kapasitesi az olan bir kamera çeşidi olarak görünse de; endüstri standartı doğrultusunda geniş açıdan geniş çerçeveye kadar yüksek, zoom kalitesiyle ihtiyacınız olan görüntüleri sizin için uygun mercek altına alabilir. Farklı ekipmanlar ile desteklenerek kullanılabilecek iyi bir seviyeye getirilebilir.

4-     Bullet Kameralar

Teknoloji çağı içerisinde sıklıkla kullanılan kamera türleri arasında yer almaktadır. Farklı hava şartlarına uygundur. Gece görüşü ve uzun gövdesi sayesinde yüksek performans sergileyebilir. Gece performansı için kızılötesi aydınlatma objektifi kullanılır. Bu nedenle mermi şeklinde görünen bir kameradır.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın