750.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Yangın Alarm Si̇stemleri̇ Nelerdi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
5 Eylül 2019, Perşembe
Yangın Alarm Sistemleri Nelerdir?
Kurumsal ya da özel oluşu fark etmeksizin, devlet tarafından riskin büyümemesi adına yangın alarm sistemleri yönetmeliklerce şirketlere mecbur kılınmıştır. Hem işyerinizin hem de personellerinizin riskten korunması adına sizler de Afyon yangın alarm sistemleri ile kendi yatırımlarınızın güvenliğini temin edebilirsiniz.
Yangın Alarm Sistemleri Nelerdir?

Yangın Alarm Sistemleri Nelerdir?

Kurumsal ya da özel oluşu fark etmeksizin, devlet tarafından riskin büyümemesi adına yangın alarm sistemleri yönetmeliklerce şirketlere mecbur kılınmıştır. Hem işyerinizin hem de personellerinizin riskten korunması adına sizler de Afyon yangın alarm sistemleri ile kendi yatırımlarınızın güvenliğini temin edebilirsiniz. Bu sistemler, yangına müdahale amacı değil, sadece ihbar amacı güderler. Binanın acilen boşaltılması ve ekiplerin derhal binaya yönlendirilmesi, sistemlerin kuruluş amacıdır.

Sistemlerde algılama özelliği sayesinde, alarm sırasında çıkan yangının türü de belirgindir. Bu sayede müdahale ekipleri, ulaştıkları anda zaman kaybetmeden çıkış şekline uygun söndürme girişiminde bulunacaklardır. Riskin minimaliz edilmesi için, yangın alarm sistemleri Afyon ilinde de yaygın kullanım alanı bulur. Apartmanlar, işyerleri ve devlet kurumlarında yönetmeliklere bağlı olarak bu sistemlerin kurulması ve periyodik olarak bakımlarının yapılması büyük önem taşır. Kurulum ve bakımları resmî evraklarca işlenir ve özellikle risk grubundaki işyerleri, durumu ihmâl ederlerse yaptırıma maruz kalabilirler.

Yangın Alarm Sistemleri Nasıl Çalışır?

Sistemlerin genel çalışma prensipleri, Afyon yangın alarm sistemleri firmaları eşliğinde, kurumun bu işle görevlendirdiği personeline detaylıca anlatılır. Yangın algılama ve alarm sistemleri eğitimleri özellikle şirket içinden bir personele, apartman için düşünülüyorsa da bizzat apartman görevlisine verilmelidir. Arıza anında sürekli o yerde olan kimselerin durumu hemen fark etmesi ve müdahale etmesi adına firmalar bunu sağlıklı bulurlar.

Sistemlerin panelinde birkaç detektör vardır. Duman algılama, ısı algılama, ihbar butonu ve gaz akışının kesilmesini sağlayan bir gösterge daha konur. Bunlar, paneldeki uyaranları çalıştırarak binanın acil tahliyesine yardımcı olurlar. Bina boşalımı sağlanırken alarm sistemi, merkezi sisteme yolladığı uyaran sinyallerle yangına müdahale edebilecek ekipleri de bilgilendirir.

Arıza halinde Afyon yangın alarm sistemleri teknik servisi ile iletişime geçerek şehir içindeki tüm arıza bakımını yaptırmanız olasıdır. Yasal olarak, arıza görülmese bile belirli zaman aralıklarıyla yangın algılama sistemleri bakımı onarımı yapılması zorunludur. Firmalar, bunu teknik şartnameye uyarak yapmalıdırlar. Hizmet alacağınız firmadan, konudaki tüm yasal yükümlülükleriniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Analog adresli yangın alarm sistemleri daha kompleks ve büyük ölçekli işletmelerce tercih edilirken, çalışma prensibi Konvansiyonel olan yangın algılama sistemleri Afyon ilinde daha küçük ve orta ölçekli işletmelerin tercih ettiği bir sistemdir. Ekonomik bağlamda daha uygun olsalar da, Konvansiyonel sistemlerde yanlış alarm riski ve diğer hatalar daha fazla olacaktır. Analog sistemler adrese dayalı çalışırken, konvansiyonel alarm sistemleri için sadece bölgesel çalışma gözlenir.

Afyon Yangın Algılama ve Alarm Sistemleri Fiyatları

Firmaların fiyatlandırma vermesi için, sistemin kurulacağı alan başta olmak üzere pek çok risk değerlendirmesi yapılır. Afyon yangın alarm sistemleri fiyatları firmalar arası aşırı farklar göstermez. Ancak teknik bir ekip, risk durumunuza ve sizin için gereken sistemin tercihine bakarak bir fiyat çıkarabilir.

Sanayi tipi daha fazla yangın riskiyle karşı karşıya kalan bir işyerine, tahmin edilecektir ki çok sayıda uyaran ve algılayıcı ekipman yerleştirilmelidir. Ancak bir otelde bu kadar uyarana gerek kalmayabilir. Hizmet alırken, gerek bakım ve onarım destekleri gerekse Afyon yangın alarm sistemi fiyatları konusunda firmanızdan detaylı bir destek talebinde bulunabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın