750.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Balık Gözü Kamera Nedi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
19 Nisan 2022, Salı
Balık Gözü Kamera Nedir?
Balık gözü kamera nedir sorusu kamera sistemleri ile ilgilenenlerin yaygın olarak araştırdığı konular arasında yer alır. Balıkgözü kameralar, 180 derece 360 derece gibi geniş alanları kaydedebilme yetisine sahip olan kamera türleridir. Bu özellikleri sayesinde güvenlik amacı ile tercih edilirler.
Balık Gözü Kamera Nedir?

 

Balık Gözü Kamera Nedir?

Balık gözü kamera nedir sorusu kamera sistemleri ile ilgilenenlerin yaygın olarak araştırdığı konular arasında yer alır. Balıkgözü kameralar, 180 derece 360 derece gibi geniş alanları kaydedebilme yetisine sahip olan kamera türleridir. Bu özellikleri sayesinde güvenlik amacı ile tercih edilirler. Yüksek çözünürlüğe sahip olmaları kullanıcıların en iyi sonuçları almalarına imkan tanır. Kameranın takıldığı bölgedeki kör noktalar için dahi kayıt almak mümkün hale gelir.

Balık gözü kameralar, İngilizce’de fish eye olarak bilinir ve tek lens ile görüntü elde etme özelliğine sahiptirler. Normal görüntüleri kaydetmenin yanı sıra bozulmuş görüntüleri de düzeltebilir. Yüksek kaliteli video yayını sağlaması, sahip olduğu en önemli avantajlardan biridir.

Balık Gözü Kamera Teknik Özellikleri

Balık gözü kamera nedir diye öğrenmek için kameranın sahip olduğu teknik özellikleri de bilmek gerekir. Bu tip kameralar, panoramik olarak 360 derece görüntüye ulaşabilir ve bunu kaydedebilir. Yaygın olarak 5 megapikseldirler ve 194 x 2592 çözünürlük kalitesine sahip olurlar. PTZ teknolojisine sahip olmaları sayesinde kör nokta olarak adlandırılan bölgeleri de net olarak resmedebilir. Bu sistem, ek olarak maksimum fokuslama (odaklama) fırsatı da sunar.

Balık gözü kameralar, bu kadar çok avantaja sahip olmalarına rağmen son derece uygun fiyatlıdır. Kullanıcılar için bu durum da son derece caziptir. Afyon kamera sistemleri ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında bu tip kameralara yer verilmesi tesadüf değildir. Gelişmiş yakınlaştırma (zoomlama) özellikleri ve ileri seviye görüş kapasiteleri, beklentilerin had safhada karşılanmasında etkilidir.

Balık Gözü Kamera Nerelerde Kullanılır?

Afyon güvenlik sistemleri de dahil olmak üzere balık gözü kameralar, çok sayıda sektörde aktif olarak kullanılmaktadır. Bankalar, depolar, oteller, mağazalar ya da kamu alanları güvenlik sebebi ile 360 derecelik geniş açıya sahip olan bu balık gözü kameraları kullanmayı tercih ediyor. Bunlara ek olarak havalimanları, endüstriyel tesisler, tren ve otobüs merkezleri, kamu yolları, perakende satış yerleri ve konutlarda da sıklıkla kullanılır. Afyon mobese sistemleri de bu tip kameraları kullanarak hem daha geniş açılı görüntü elde ederler hem de yüksek çözünürlük imkanlarından yararlanırlar.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın