750.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Nvr Ve Dvr Nedi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
26 Mart 2022, Cumartesi
Nvr ve Dvr nedir?
Teknolojinin gelişmesi ve dijital çağın yükselişi ile beraber güvenlik kamera sistemleri karmaşık bir hal almaya başladı. Ancak bu karmaşık olarak nitelendirilen güvenlik kamera sistemleri; teknolojinin gelişmesi ile güçlü ağlara da sahip bir hale geldi.
Nvr ve Dvr nedir?

Nvr ve Dvr nedir?

Teknolojinin gelişmesi ve dijital çağın yükselişi ile beraber güvenlik kamera sistemleri karmaşık bir hal almaya başladı. Ancak bu karmaşık olarak nitelendirilen güvenlik kamera sistemleri; teknolojinin gelişmesi ile güçlü ağlara da sahip bir hale geldi. Kafa karmaşıklığı yaratmaya başlayan son teknoloji kamera sistemleri doğrultusunda, sıklıkla; “NVR ve DVR nedir? Arasındaki farklı nelerdir?” soruları yöneltilmeye başlandı. Kişilerin seçim yapmadan önce arattığı bu soruların cevaplarına bu yazıda yer verdik.

Güvenlik kameralarının ve güvenlik sistemlerinin görüntülerinin yüksek güvenlikte saklanabilmesi için bir depolama aygıtı gerekmektedir. Piyasa içerisinde yaygın olarak iki farklı depolama aygıtı bulunur. Bunlar DVR ve NVR’dir. Tabi ki de aralarında temel farklıklar bulunur. Bu yazımızda DVR ve NVR’nin ne olduğuna ve aralarında ki temel farklıklara – benzerliklere değineceğiz.  

DVR Nedir?

DVR; dijital video kaydedici olarak da nitelendirilmektedir. DVR’ler sadece belirli bir analog kamerası ile çalışabilmektedir. Video enkoderine benzeyen bir performansa sahiptir. Analog video sinyali olarak çalışmaktadır. H.264 formatı ile sıkıştırılır. Sıkıştırılma işleminden sonra sabit disk sürücüsüne ya da HDD’ye kayıt yapar. DVR ve kamera arasında ki bağlantı koaksiyel kablo ile sağlanmaktadır.

Günümüzde artık analog teknoloji; gelişen görüntü teknolojilerine uyum sağlamak için, HD analog teknoloji bağlantısında büyük bir ivme kazandı. Yeni nesil analog teknolojileri olarak adlandırılan HD – SDI ve HD – CVI kaydediciler çözünürlüğü yüksek video kaydetme özelliğine sahipler. Bu durum da analog kameraların tekrardan tercih edilmesine olanak sağlıyor.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın