750.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Ip Kamera Nedi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
26 Mart 2022, Cumartesi
IP Kamera Nedir?
Teknolojinin gelişmesiyle beraber sıklıkla kullanılmaya başlanan IP kamera üzerinde yer alan sensörler sayesinde kolaylıkla görüntüyü yakalayabilmektedir. Yakaladığı bu görüntüyü ya da görüntüleri dijital veriye çevirir.
IP Kamera Nedir?

IP Kamera Nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber sıklıkla kullanılmaya başlanan IP kamera üzerinde yer alan sensörler sayesinde kolaylıkla görüntüyü yakalayabilmektedir. Yakaladığı bu görüntüyü ya da görüntüleri dijital veriye çevirir. Daha sonra network yardımı ile yetkilendirilmiş olan kullanıcılara iletir. Diğer kamera sistemlerinin aksine IP kamera görüntüleri anlık olarak kullanıcılara iletmektedir. Peki bu iletme sistemi nasıl işlemektedir?

Öncelikle IP kameranın sensör ve lenslerinden oluşan görüntü bir elektrik sinyaline çevrilmektedir. Bu elektrik sinyalleri, IP kameranın içerisinde dahili olarak yer alan işlemci sistemine iletilir. İşlemci sisteminin görevi gelen elektrik sinyallerini dijital sinyale dönüştürmektir. Bunu işlemci analog sayesinde yapmaktadır. Bu noktada dijital sinyal kolaylıkla kayıt altına alınır ve dahili ya da harici olarak bağlantılı olan network, web server, ftp server, smtp client üzerinden yayınlanması da mümkün olur.

IP Kameranın Genel Özellikleri

  • Network ve internet üzerinden kolaylıkla erişim sağlanabilir.
  • IP kameraların çalışması için kayıt cihazı, kart ve benzeri çeşitli aparatlara gerek duyulmaz. İleri kamera teknolojisi olarak nitelendirilmektedir.
  • İleri kamera teknolojisi sayesinde gelen görüntüler ve sesler anlık olarak; dizüstü ya da masaüstü bilgisayar, mobil cihazlar ve tabletlerden izlenebilmektedir.
  • IP kameralar kullanım şekline göre iki farklı türe ayrılmaktadır. Bu türler; kablosuz IP kamera ve kablolu IP kamera olarak nitelendirilmektedir.
  • Programlanabilir bir sisteme sahip olan IP kameralar; hareket algılama, görüntü depolama, alarm yönetimi ve benzeri fonksiyonlara sahiptir.

Kablosuz IP Kamera

Kablosuz IP kamera; son dönemlerde, son teknoloji olması nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Diğer ismi ile network kamera modelleri olarak nitelendirilen Kablosuz IP kameralar; yakaladıkları görüntüleri ya da videoları hızlı bir şekilde aktarabilmeleri ve bunun yanı sıra düşük maliyetli olmasıyla tüm dünya çapında sıklıkla tercih edilen güvenlik kamera sistemi olarak bilinmektedir. Bu güvenlik kamerasını tercih eden kullanıcılar; bir internet ağına bağlı oldukları sürece, kablosuz IP kamera setini kullanarak akıllı telefonlarından ya da bilgisayarlarından canlı bir şekilde video ve ses çekimlerine erişim sağlayabilirler.

Kablolu IP Kamera

Kablolu IP kameralar, kablosuz IP kameralar gibi son teknoloji kamera sistemleri arasında yer almaktadır. Kablolu IP kameraların kablolu IP kameralardan en temel farkı isminden de belli olduğu gibi bir kablo ağına sahip olmasıdır. Ancak aralarında ufak ayrıntılar  dışında belirli bir temel ayrım bulunmamaktadır.

IP Kameraların Analog Kameralardan Farkı Nedir?

Bu iki kamera sistemini birbirinden ayıran en temel özellik görüntü işleme biçimleridir. IP kameralar yakalamış oldukları görüntü ya da görüntüleri sayısal bir veriye çevirirler. Daha  sonra bu görüntülere çeşitli yöntemler doğrultusunda kolaylıkla erişim sağlanabilir. Ancak analog kameralarda sistem bu şekilde ilerlemez. Analog kameralarda yakaladıkları görüntü DVR ismi verilen bir kayıt cihazına aktarılır. Farklı cihazlar üzerinden kolaylıkla erişimin sağlanabilmesi, yüksek görüntü kalitesini sağlaması, programlanabilmesi, çalışırken bir bilgisayara ihtiyaç duyması gibi temel özellikler IP kameraların avantajları arasında yer almaktadır.

Bu temel özelliklerin yanı sıra IP kameraların bakım maliyetlerin oldukça düşük olması, programlamaya ve genişleme uygun bir yapıya sahip olması ve basit ara yüze sahip olması nedeni ile IP kameralar günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir.

IP Kamera Sistemi Nasıl Kurulur?

Güvenli bir alan inşa etmek istiyorsanız IP kameralar tam sizlere göre güvenlik kamera sistemleridir. IP yapıda olan kameraların en temel özelliği içersinde Wireless yapılı bir sisteme sahip olmasıdır. Bulunduğunuz alanı güvenli hale getirebilmek için kullanacağınız IP kameraları; mobil cihazlar üzerinden de kolaylıkla takip edebilirsiniz. Takibi gerçekleştirmek için kamera sistemi doğrultusunda kullanıcı adına ve parolaya ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu iki temel hususu belirledikten sonra kayıtlarınıza kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. Tutulan kayıtlara kullanıcının dışında herhangi birisi erişim sağlayamaz ve kayıtları ortadan kaldıramaz. IP kameralar kullanımı sırasında sabit bir IP gerektirmez. Güçlü sinyal sistemleri ile desteklendirilmiş ve geliştirilmiştir. Yüksek kalitede görüntü ve ses sunan IP kameralar kolaylıkla programlanabilir. Bu kamera sistemlerinin mikrofonlu seçenekleri de bulunmaktadır. Mikrofonlu IP kamera sayesinde kamera alanı içersinde bulunan kişiler ile kolaylıkla bağlantı kurulabilirsiniz. Özellikle iç mekanlarda sıklıkla kullanılan bu kamera çeşidi çift taraflı konuşma imkanı da sunmaktadır. Eğer sağlıklı bir internet bağlantısına sahipsiniz; kameranın ayarlarını dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz. Kamera açısını 360° değiştirebilir ya da yakınlaştırmalar yapabilirsiniz.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın