750.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Hvr Nedi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
26 Mart 2022, Cumartesi
HVR Nedir?
Günümüzde bu cihazlar, güvenlik kameraları içerisinde, DVR ve NVR gibi sistemler ile kullanılan kayıt cihazıdır. Bu sistemde en çok analog cihazlarda görüntünün kaydolması için DVR, IP sistemlerde NVR ve Hybrid sistemlerde HVR kullanılmaktadır.
HVR Nedir?

HVR Nedir?

HVR, kayıt cihazları analog ve IP kameralar ile uyumlu çalışması için tasarlanmıştır.

Günümüzde bu cihazlar, güvenlik kameraları içerisinde, DRV ve NVR gibi sistemler ile kullanılan kayıt cihazıdır. Bu sistemde en çok analog cihazlarda görüntünün kaydolması için DVR, IP sistemlerde NVR ve Hybrid sistemlerde HVR kullanılmaktadır. Son teknoloji IP sistemlerde ise Server kullanılır. HVR cihazlarının kapasiteleri birbirinden farklıdır. Kullanıldığı alana göre 4, 8, 16, 32 kanal kapasiteli olabilirler.

HVR sistemi analog ve internet protokolü ile videoları kaydetmek amacıyla tasarlanmış, bir tüketici elektronik cihazıdır. Bu sistemler ülkemizde güvenlik alanında çokça kullanılmaktadır.

Güvenlikte kullanılan video sistemleri çeşitli teknolojiler ile geliştirilerek kullanıcılara birçok analizi sunarlar. Bu sistem sayesinde kameralar, tek bir sistem bazında çalışır. Bu da farklı kameraların tek bir kayıt cihazında kaydedilmesini sağlar. HVR kayıt sistemi analog sistemin bütününe dokunulmadan, gerekli IP kameraların eklenmesi için tercih edilebilir.

Bu cihazlarda kablolama değişmez. Kameralar hangi ağ üzerinde kablolanıyorsa o şekilde devam eder. HVR kayıt özelliği diğer sistemlere göre kullanıcıya daha yüksek çözünürlük sunmaktadır.

 

HVR Ne İşe Yarar?

Özel bir sistem olan bu kayıt sistemi özellikle güvenlik kameralarında oldukça büyük bir avantaj sağlayabilmektedir. Bu sistem sayesinde çeşitli kameralardaki görüntüler tek bir sistemde kaydedilir. Bu sayede bu kameralardaki görüntülerin kaybolma veya silinme gibi durumları ortadan kalkar.

Türkiye’nin önemli bir ili olan Afyon’da bu sistemler çeşitli satış merkezleri tarafından müşterilere sunulmaktadır. Afyon HVR sistemleri Türkiye’nin her bir yanındaki kullanıcıları bünyesine davet ediyor.

HVR Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

HVR gibi son teknoloji sistemler hakkında az çok bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz. Bu sistemlerin birbirinden farklı pek çok avantajı sayesinde siz de bir HVR satın almak istiyorsunuz. Eğer böyle bir durum söz konusu ise bu cihazı satın almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalara bakmalısınız.

HVR cihazlarının performansı ve kapasiteleri fiyatlarını etkilemektedir. HVR satın alınırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şu şekildedir

  • Alınacak HVR cihazında marka desteğinin bulunması,
  • Cihazın işlemci gücü ve kapasitesi,
  • Video kaydının çözünürlüğü,
  • Cihazın desteklediği kamera sayısı,
  • Saniye başına görüntülenen parçacık miktarı,
  • Akıllı arama,

Gibi pek çok özellik HVR cihazı almadan önce dikkat edilmesi gereken özelliklerdendir.

Bunun yanı sıra ses desteği, disk kapasitesi, video sıkıştırma teknolojisi, kurulum ve kullanıcı ara yüzü kolaylığı, zamanlama, ağ bağlantısının uzaktan izlenebilme özellikleri, cihazın alınmadan önce kontrol edilmesi gereken özelliklerdendir.

Görüldüğü üzere HVR sistemleri için birçok farklı özellik bulunmaktadır. Bu özellikler doğrultusunda kişi, kendine en uygun cihazı almalıdır. Aksi takdirde cihazın kullanımı sınırlanacak ve işe yaramayacaktır. Piyasada gezinen cihazların yukarıdaki çeşitli özellikleri sağladığına bakılması gerekmektedir. Kimi kötü niyetli kişiler özellikle internet üzerinden bu cihazın satışını gerçekleştirirken kişileri yanlış yönlendirebiliyor.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın