750.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Geçmi̇şten Günümüze Cctv Si̇stemleri̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
26 Mart 2022, Cumartesi
Geçmişten Günümüze CCTV Sistemleri
CCTV yan, güvenlik kamera sistemleri geçmişten günümüze onlarca alanda kullanılmıştır. Bu çalışmalar tarih boyunca oldukça geniş olmakla beraber pek çok kişinin de yararına olmuştur. Savunmadan güvenliğe pek çok alanda kullanılan bu sistemler hakkında bilgi vermeden önce sistemin ne olduğuna bir göz atalım.
Geçmişten Günümüze CCTV Sistemleri

Geçmişten Günümüze CCTV Sistemleri

CCTV yan, güvenlik kamera sistemleri geçmişten günümüze onlarca alanda kullanılmıştır. Bu çalışmalar tarih boyunca oldukça geniş olmakla beraber pek çok kişinin de yararına olmuştur.

Savunmadan güvenliğe pek çok alanda kullanılan bu sistemler hakkında bilgi vermeden önce sistemin ne olduğuna bir göz atalım.

CCTV Nedir?

CCTV, kameralar sayesinde alınan görüntülerin çeşitli araçlarla belli bir yere iletildiği sisteme verilen isimdir. Bu kelimenin açılımı “Close Circuit TeleVision” kavramından türetilmiş olup, kapalı devre televizyon anlamına gelmektedir.

Televizyon sisteminden oldukça farklı bir sisteme sahip olan CCTV: Bir yerel merkezden kullanıcılara yayın yapmak yerine, belli bir yerdeki görüntüyü seyretme sistemi olarak da tanımlanabilmektedir.

Günümüze gelene kadar onlarca kullanım alanı olan bu sistem, günümüzde güvenlik amaçlı kullanılmaktadır. CCTV sistemleri, kameranın monitör veya izlenebilecek herhangi bir ekrana bağlanması ile oluşmaktadır. Gelişmiş CCTV sistemi içerisinde ise, kameranın yanı sıra lensler ve çeşitli kayıt cihazları bulunabilmektedir. Çalışma prensipleri oldukça basit olan bu sistemler, günümüzün olmazsa olmaz sistemleri içerisinde yer almaktadır.

Geçmişten Bugüne CCTV Sistemleri

Tarihte bilinen ilk CCTV sistemi 1942 senesinde üretilmiştir. Savaşın patlak verdiği bu yıllarda, Nazi Almanya’sında çeşitli roketlerin fırlatılışının izlenmesi amacıyla Siemens tarafından kurulmuştur. Sistemin teknolojik tasarımı Alman bir mühendis olan W. Bruch tarafından yönetilir.

Amerika’da ilk ticari kapsamdaki CCTV sistemleri, Vericon ismi ile halka sunuluyor. Bu ürün hakkında günümüzde çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Ancak o zamanlar bu ürünün reklamının hükümet iznine tabi olmadığı bilinmektedir.

1960’lı senelerde NASA, CCTV sistemi ile analog kameralardaki sinyalleri dijitale çevirmiştir.

Görüldüğü üzere CCTV tarihçesi oldukça kapsamlı çalışmaları bünyesinde barındırmaktadır.

Çeşitli ürünlerin merkezi olan Afyon’da CCTV sistemleri oldukça yaygın kullanılmaktadır. Afyon CCTV sistemleri ile Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerini ağırlıyor. Çeşitli CCTV sistemi bulunan bu şehirde, teknolojinin son harikası ürünleri görebilirsiniz.

CCTV Kullanım Alanları

Günümüzde CCTV sistemleri başta güvenlik olmak üzere birden çok alanda kullanılmaktadır. Bu sistemler sayesinde kriminal olaylar kolay bir şekilde açığa çıkmaktadır. Bu sayede sistemler günümüzde pek çok polisiye olayın aydınlanmasına ışık tutar.

Başta suçla mücadele ve güvenlik gibi alanlarda kullanılan bu sistemin diğer kullanım alanları ise şu şekildedir;

  • İşyerlerindeki ürün kalite kontrolü,
  • Kötü niyetli kişilerin kimliklerinin belirlenmesi ve adli işlemlerin başlatılması,
  • Tiyatro gibi alanlarda geniş perspektiften gösterim,
  • Trafik izleme, olumsuz durumların tespiti ve yönetimi

Gibi kullanım alanlarına sahip olan CCTV sistemleri, günümüzde her alanda kullanıcılara oldukça büyük faydalar sağlamaktadır. Bu ve benzeri pek çok bakımdan çeşitli avantajlara sahip olan bu sistem ile, çeşitli suçlar engellenebilir. Bu sayede özellikle güvenlik alanında sistem oldukça büyük fayda sağlar.

Sistem işyerlerinde özellikle ürün denetimi ve kontrolü için büyük önem taşımaktadır. Geçmişten günümüze oldukça farklı alanlarda kullanılan bu sistem, teknoloji ile birlikte günden güne gelişim göstermektedir.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın